keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Tutoroinnista

Tutoroinnista


Saamme siis olla Hollantilaisen tytön, Tessan tuutoreita. Tämä on ollut meille varsin mieluista hommaa, Tessa kun sattuu olemaan niin ihana tyttö! Paljon ollaan häneltä saatu, ja toivottavasti myös meiltä on irronnut jotain annettavaa Tessalle.:P Ehkäpä, sillä näin Tessa ainakin meille on todennut "Te ootte niin ihania ku autatte mua, vaikka teille englannin puhuminen on välillä haastavaa!" Niin, tosiaan me emme tosiaan olla mitään kielipäitä, mutta koko ajan oppii lisää. Rallienkusta on hyvä lähteä liikkeelle, eikä suunta voi olla kuin ylospäin!!:D

Olemme siis jo kerennet tehdä Tessan kanssa yhtä ja toista, blogin päivittäminen on vain jäänyt vähän unohtumaan osittain ehkä kiireiden (kö?) vuoksi, osittain ehkä myös siksi, että kun tämä nyt sattuu olemaan meidän kolmen tytön yhteinen blogi, ei yhteistä aikaa postauksen tekemiseen ole löytynyt. Ihan kuin ei yksistään voisi postailla ollenkaan..? :D

Mutta niin, Tessa saapui tänne Jyväskylään kolme viikkoa takaperin aika myöhään perjantai-iltana. Meidän opettaja haki hänet rautatieasemalta ja näytti hänelle asuntolan. Me sitten lauantaina aamupäivästä haimme Tessat, ja suuntasimme keskustaan. Käytiin hankkimassa Tessalle bussikortti, käytiin kahvilla ja tutustuttiin. Taisi olla ihan hauska näky, kun me kolme + ystävämme Fanni yritimme jokainen yrittää englanniksi sokelella, mutta varsin kunnialla me selvittiin! Käytettiin Tessaa myös ruokakaupassa, kun kerta meillä oli auto käytössä, olipa Tessalla huomattavasti helpompaa kuljettaa ruokaostokset asuntolaan. Tämän jälkeen suuntana oli Muurame ja ystävämme Fannin koti, jossa vietimme sitten loppuillan kera meidän ystävien:) Tosin Jonna ei voinut enää jäädä iltaa viettämään, hän kun sattui olemaan lupautunut lapsenlikaksi..

Olemme myös viettäneet yhden illan  Kaislan kotona, ihan vain hengaten ja mukavaa yhdessä pitäen. Tällöin mukana oli myös muita meidän ystäviämme sekä Kaislan sisaruksia. Ilta kului varsin mukavasti kahvitellessa ja jutellessa. Ja hupsista vaan, se yhtäkkiä venähtikin aika myöhäiseksi. Tessaraukka taisi olla aivan rättiväsynyt, kun puolenyön aikaan veimme hänet asuntolaan. Mutta mukavaa hänellä oli ollut, ja onneksi oli viikonloppu edessä! Tämä illan aikana saatiin myös Tessalta suurta apua omiin koulutehtäviimme, tulevaa Hollannin vaihtoa varten. :)




Suunnitellessamme ohjelmaa tutoroinnille, oli ehdotonta se, että Tessa viedään aivan ihka oikeaan, suomalaiseen saunaan! Niinpä suuntasimme eräs torstai-ilta Jonnan kotiin. Päätimme käydä hieman kävelemässä ja katselemassa ympärille, Tessa kun on niin ihastunut suomalaiseen luontoon. Tosin vasta sen jälkeen, kun kuvut oli saatu täyteen kinkkukiusasta, kahvia sekä Emmin leipomaa ihanaa omenapiirakkaa! Kävimme saunassa ja sen jälkeen uimassa jo mukavasti kylmenneessä lammessa. Ja yllätys, Tessa oli meistä se, kuka viihtyi pisimpään kylmässä lammessa ja halusi aina vain uudestaan saunaan! Hän kertoi meille haluavansa ehdottomasti oman saunan, sitten kun palaa takaisin Hollantiin. Niin mukava ja rentouttava paikka se sauna oli!! 










Nyt tämän viikon perjantaina meillä on tarkoitus mennä katsomaan Tessan kanssa sitä ihkaoikeaa suomalaista jääkiekkoa Jypin peliin. Hauskaa siitä varmasti tulee, ja kunnialla selvitään, vaikka meistä kukaan ei aiemmiin noissa jääkiekkopeleissä käytiä ole harrastanutkaan. Eikä Jyppiä taida kannattaa meistä kukaan muu kuin Jonna. (hänkin nykyään kaikkea muuta kuin aktiivisesti, mutta kuitenkin!) Mielenkiinnolla siis perjantaita kohti, lippuja ollaan jo innokkaasti varailemassa! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti